Garderob_tips

Snabbrenovera ditt badrum - 4 tips från Done

Har du börjat dagdrömma om ett nytt badrum men är inte riktigt redo att investera i en totalrenovering? Vi vänder oss till Done, appen med kvalitetskontrollerade hantverkare och certifierade rörmokare för knepen på hur du kan skapa ditt drömbadrum, utan att spräcka budgeten. Häng på när Done ger oss sina fyra bästa tips för att snabbt och enkelt pimpa upp badrummet!

1. Måla om badrummet 

För dig som vill ha stor effekt, är en ommålning av badrummet det perfekta alternativet! Måla om kaklet, våtrumstapeten eller våtrumsmattan istället för att byta ut mot nytt. På så vis sparar du både tid och pengar. Valmöjligheterna är dessutom oändliga, du kan måla rummet i precis vilken kulör du vill - så länge det är en våtrumsfärg!

För att färgen ska hålla och inte skada vägg eller golv är det viktigt att målningen genomförs på rätt sätt. Done rekommenderar därför alltid att du tar hjälp av ett proffs. Även om du själv får måla våtrum, så måste du säkerställa att arbetet utförs fackmannamässigt. Det gör du enklast genom att ta hjälp av ett Dones professionella målare.

2. Byt ut handfat och kommod 

Att byta ut ditt handfat är ännu ett toppentips från Done som får ditt badrum att kännas som nytt.Handfatet är inte längre endast till för funktionella syften - idag fungerar det även som en central inredningsdetalj. Genom att byta tvättställ kan du därför på ett enkelt sätt uppgradera hela badrummet, utan att behöva sätta igång något större projekt. 

För extra effekt kan du även byta ut kommoden eller bänkskivan som handfatet står på. Har du tänkt på att handfat och kommod oftast står i fokus i badrummet? Bytet av handfat och kommod ger därmed inte bara en del, utan hela badrummet ett lyft. Gör som Done, låt handfatet bli ett statement i ditt badrum.

3. Installera belysning i badrummet

Att byta belysning i badrummet är ytterligare ett knep för att komma ett steg närmare ditt drömbadrum. Många underskattar vad rätt belysning faktiskt kan göra. Beroende på val av modell, färg och placering kan uppfattningen av ett rum förändras helt och hållet. Fundera kring hur du hade kunnat använda dig av planerad belysning för att pimpa upp ditt badrum. Boka en elektriker med koll hos Done, och om du drabbas utav idétorka kan du alltid få inredningshjälp online av Hemset.

4. Skaffa ny blandare

Dones sista snabbrenoverings-tips är att byta blandare. Uppgradera blandaren som sitter på ditt handfat, dusch- eller badkar. Ett kreativt, smart och smidigt sätt för att ge ditt badrum ett lyft. Och vi lovar dig, det gör mer skillnad än du tror. En perfekt lösning för den som vill ha någonting nytt, fort!

Blandare finns dessutom att köpa i hur många olika former och kulörer som helst. Tips för att få en enhetlig känsla är att matcha blandaren med resterande beslag i badrummet. Genom att framhäva badrummets detaljer på detta vis, sätter du pricken över i:et. Mindre projekt som att byta kommod, tvättställ och blandare får du dessutom alltid hjälp med till fast pris via Done!

Har ditt badrum passerat sitt bäst-före-datum? Done är appen som gör renoveringsprojektet smidigt, oavsett storlek. Skicka en bokningsförfrågan till Done, bli matchad med ett certifierat hantverksproffs, gå igenom ditt projekt över videosamtal och få offert - allt direkt i appen. Läs mer om Done här eller ladda ner appen direkt.

Fler bloggartiklar