Garderob_tips

Inredningstrender våren 2022

Nytt år betyder nystart och möjligheten att ta nya tag. Att uppdatera eller förändra saker i sitt liv. Men var snäll mot dig själv. Ge dig goda möjligheter att lyckas genom att sätta rimliga mål och ta små steg framåt. Låt det ta tid. Rom byggdes inte på en dag osv. 🏛️ Se vårens inredningstrender som inspiration och plocka russinen ur trendkakan. Välj de du gillar och det du vill ha mer av i ditt hem.

Hållbarhet

En tydlig trend som det talas mycket om är hållbarhet och hållbara möbler. Att hellre använda möbler och inredning vi redan har, istället för att köpa massa nytt. Genom att återanvända och ta hand om befintliga möbler och fynda inredning på loppis och second hand kan vi förnya hemma utan att påverka klimatet allt för mycket. Vintage mixat med nytt ger dessutom en mer levande och personlig inredningsstil.

Ljus bas

Ljus och skandinavisk bas med naturliga och neutrala färger som brunt, beige och natur. Ljusa träslag och små nätta möbler kommer starkt. Trämöbler tillhör dessutom till de mest hållbara tack vare att de håller länge och blir vackrare med åren. De kan återanvändas och förnyas flera gånger om och har därmed ett bra andrahandsvärde.

Textilier med struktur

Quiltat är en stor trend samtidigt som material som teddy och velour hänger kvar under våren. Småmönstrat och lugna mönster som skapar balans och harmoni. Kombinera randiga och rutiga mönster med asiatiska och österländska inslag. Hållbara textilier som bambu och tencel ser vi bara mer och mer av. Bambu är snabbväxande och ger slitstarka textilier och tencel framställs av cellulosa från snabbväxande och certifierad skog genom en energi- och kemikaliesnål produktionsprocess.

Retrofärger

Färgstarka detaljer med inspiration från 80-90-talet ger ett lyft åt den neutrala basen. Tänk lila, rosa och mintgrönt. Leta på loppis, second hand eller auktioner efter statement pieces som sticker ut och skapar intresse och nyfikenhet.

Fler bloggartiklar