Garderob_tips

Så skapar du den perfekta arbetsplatsen hemma

Det kan vara svårt att klämma in en eller kanske till och med två, eller tre, arbetsplatser i den redan befintliga möbleringen hemma. Samtidigt är det viktigt att ha en plats där man kan samla de saker man behöver under en arbetsdag och där man kan jobba eller studera i lugn och ro utan att bli avbruten. Här kommer fem tips på hur du kan tänka när du inreder ett hemmakontor eller en arbetsplats i ditt hem.

 1. Se över möbleringen
  Tänk dig en porlande bäck istället för en rak väg. Våga placera möblera ut i rummet istället för endast längs väggarna. Är sovrummet det enda stället där du kan få in ett skrivbord så se till att det finns möjlighet att stänga in eller skärma av kontoret inför natten så att sovrummet får vara en plats för återhämtning och vila när det är dags att sova.
 2. Naturligt ljus
  Placera gärna ditt skrivbord framför ett fönster eller alldeles intill för att få in så mycket naturligt ljus som möjligt. Det gör även att dina videomöten blir av bättre kvalitet eftersom du får ljuset på ditt ansikte istället för motljus som gör kan göra bilden mörk och trist. 
 3. Dedikerad arbetsplats
  Det är bra att ha en plats som representerar ditt arbete som du kan ”gå till” även när du jobbar hemma. Gör det enkelt. En skiva och ett par bocka eller en regel är allt som behövs. Det behöver inte vara ett eget rum, en del av ett rum går alldeles utmärkt. 
 4. Gör det bekvämt
  Investera i en ordentlig arbetsstol som är skön att sitta i. Har du möjlighet att skaffa ett skrivbord som går att höja eller sänka så är det att föredra. Men det har även poppat upp en hel del hjälpmedel för hemmakontoret den senaste tiden för att kunna skapa möjlighet att stå upp och jobba även med ett fast skrivbord. Att variera arbetsställningen under dagen är det mest ergonomiska för din kropp.
 5. Dold förvaring
  Ta för vana att städa upp efter varje arbetsdag så att du kommer med ny energi ”till jobbet” nästa dag! Göm undan det som du inte behöver ha framme så att du kan koncentrera dig på jobbet utan att bli störd av att ha massa prylar runt omkring dig. Gör arbetsplatsen till en trevlig oas och ett ställe där du trivs att vara under arbetsdagen.

Känns det överväldigande? I så fall hjälper vi dig gärna. :) Här kan du välja den tjänst som passar dig, ditt hem och din plånbok bäst.

Fler bloggartiklar