Garderob_tips

Designer på Hemset - Helena Jakobsson

Helena bor i Örebro tillsammans med sin sambo och tre katter. Hon är certifierad inredare och homestageingstylist hos inredningskurser.se. Förutom att var en del av Team Hemset driver hon även företaget Design by Waljehorn. Nu ska vi få lära känna Helena lite bättre.

Vilken är din favoritfärg och varför?Rostiga toner och ”smutsiga” gröna nyanser är mina favoriter. De rostiga tonerna tillsammans med en i övrigt beige och brun färgskala är jag extra svag för, det är så snyggt!

Vilket rum är svårast att inreda?
Det beror helt klart på planlösningen, generellt ställer ju små ytor med många funktioner betydligt högre krav på planeringen. Det är både mer utmanande och extra kul att hitta smarta lösningar och maximera ytan. Att helt enkelt ta rummet från ordinärt till extraordinärt både funktionellt och på ytan.

Vilket är ditt bästa inredningstips?
Textilier gör enormt mycket för den mysiga känslan i rummet, så våga ta i när det kommer till mattor, gardiner och kuddar. Välj en generös storlek på mattan och häng gärna 2 lager gardiner, en tunn vit och en något tjockare. Inred också med många kuddar i olika storlekar och se till att hålla dem fluffiga.

Välkommen till Hemset Helena!

Fler bloggartiklar