Garderob_tips

Att tänka på inför en renovering

Att renovera hemma kan vara hur roligt som helst men det kan även komma att bli värsta mardrömmen. Det gäller att ha en plan och att vara förberedd på att den planen kanske inte kommer hålla hela vägen. Förberedelser innan man sätter igång är alltså av stor vikt. Här är tips på några inledande frågor att besvara innan ni kliver till handling.

Vad är målet med renoveringen?
Skriv ner vad det övergripande målet är med renoveringen. Hur ser bilden ut av det färdiga resultatet. Vilken typ av rum är det du/ni vill skapa? Vilket värde ska renoveringen ge?

Vad ska ingå i renoveringen?
Gör en lista på allt som ska göras. Vad ska du/ni göra på egen hand och till vad behövs hantverkare? Ta in prisförslag för ev. hantverksjobb och börja reka färg, material etc.

När är renoveringen klar?
Definiera vad det innebär att renoveringen klar, alltså när poppas bubblet? Detta är speciellt viktigt när det är flera som är involverade i renoveringsarbetet. 

Vilken budget finns för renoveringen?
Den som renoverat tidigare vet att budgeten lätt skenar iväg. Ta med allt från material och hantverkskostnader till eventuella nya möbler och inredningsdetaljer. 

Vilken stil gillar du/ni?
Tänk igenom helheten med färger och materialval för att få ihop den röda tråden i allt från golv och väggfärg till soffkuddar och ljuskoppar. En genomtänkt inredning ger en känsla av lugn och harmoni oavsett vilken stil du gillar. 

När dessa frågor är besvarade är det äntligen dags att börja med själva renoveringen. Lycka till!

Vill du ha hjälp att förstå och hitta din smak och vilken stil du gillar så kan vi hjälpa dig ta fram ett förslag för färgsättning, möblering och inredning redan innan renoveringen kör igång. Då skapar vi en visuell bild av hur det kommer se ut när renoveringen är klar vilket kan komma väl till pass och vara en riktigt motivationshöjare när det går trögt eller när det uppstår oväntade hinder längs vägen (alltså inte om utan när…).

Här kan du se vilka tjänster vi erbjuder:
https://www.hemset.se/services

Fler bloggartiklar