Garderob_tips

Tips på naturliga juldekorationer

Det finns massor av naturligt material som kan användas för att skapa både vackra och hållbara juldekorationer. Använd det som finns i trädgården, eller i naturen runt omkring dig (men kolla först upp vad som är ok att plocka med sig). Det finns även massor av fint pyssel man kan göra av papper, t.ex. tomma toarullar eller överblivna tapetrester. Apelsiner och äpplen är också fint att dekorera med och skapar mysig julstämning helt naturligt.

🧻 Toarullar

Att samla tomma toarullar är ett smart drag för att ha gratis och hållbart pysselmaterial till hands när julen är på ingång. Det finaste julpysslet med toarullar måste ändå vara de fina snöflingorna/stjärnorna/blommorna man kan skapa i oändligt många former. Har du provat?

Tips på julpyssel med toarullar: https://pin.it/3m9UB1L

🌲 Gröna kvistar

Doften av gran ger verkligen omedelbar julkänsla. Men det är inte alltid man kan eller vill ta in en hel stor gran i sitt hem. Då kan gröna kvistar av olika slag vara ett fint alternativ. Kanske har du några vintergröna buskar i trädgården som du kan knipsa kvistar från? Fråga annars någon granne eller kolla runt i naturen vad som finns att tillgå. 

Tips på julpyssel med gröna kvistar: https://pin.it/2kmxqpO

⭐ Papper och tapeter

Ingen har väl kunnat undgå trenden med pappersstjärnor? De kan vikas på otaliga sätt av både bakplåtspapper, tapetrester och papperspåsar. Ös på med varierande färger och former, more is more helt enkelt. Det finns såklart även många fler fina pyssel du kan göra med just papper.

Tips på julpyssel med papper och tapeter: https://pin.it/Avc7X3g

🟢 Mossa

Mossa är ett fantastiskt material och det kan vara lockande att gå ut i skogen och plocka sin egen mossa till julens olika dekorationer. Den vita “mossan” som många har i adventsstaken heter egentligen fönsterlav (en blandning av en lav och en svamp). Men det är inte tillåtet att plocka vilken mossa eller lav var och hur som helst. Mossor och lavar omfattas nämligen inte av allemansrätten och det kan ta mycket lång tid för dem att växa tillbaka. Vissa arter är fridlysta och det kan även finnas skyddade områden som naturreservat och nationalparker. Be alltid markägaren om tillåtelse innan du plocka lav och mossa.

Tips på julpyssel med mossa: https://pin.it/4IFL5kN

🌾 Torkade växter

Att använda torkade växter gör att dekorationerna håller sig fina länge samtidigt som man tar vara på sådant som annars skulle slängas, mycket smart sätt att skapa naturligt och hållbart julpyssel. Det finns en hel del blommor med röda toner som är fina att torka. Spara dem till julpysslet och låt dem få ännu en möjlighet att visa sin skönhet.

Tips på julpyssel med mossa: https://pin.it/4OEsKYc

Fler bloggartiklar