Garderob_tips

Inred sovrummet för att sova gott

Att leva hållbart handlar inte bara om att välja sånt som är bra för klimatet. Det handlar även om välmående på det personliga planet, som till exempel att sova gott. Natten är en väldigt viktigt tid för återhämtning, både fysiskt och mentalt. Faktum är att tiden vi spenderar i sängen är, eller bör vara, ungefär av en tredjedel av våra liv. Utöver de tre gyllene reglerna för sovrummet så kan det även vara bra att tänka på följande när du inreder sovrummet för att få en god natts sömn.

Svalt

För att kunna sova gott gäller det att hitta ett täcke som gör att du är lagom varm när du sover. Din kroppstemperatur är högst vid 18-tiden på kvällen och lägst vid 4-tiden på morgonen. Med ett täcke som anpassar sig efter din kroppstemperatur blir du varken för varm eller kall och du kan sova gott hela natten.

Naturmaterial

Naturliga material är inte bara snygga, de bidrar även till att inredningen upplevs varm och mjuk. Naturmaterial som till exempel ull, bambu, rotting, trä, linne och jute är material som andas och åldras dessutom ofta på ett sätt som gör dem snyggare med tiden så du kan behålla dem längre.

Mörkt

För att kunna somna och framför allt sova ut är det bra med ett så mörkt rum som möjligt. När det är mörkt utsöndrar kroppen melatonin, det hormon som påverkar din sömnrytm. Bra mörkläggningsgardiner kan göra att du sover bättre. Sover du på en plats där det går att mörklägga rummet så ta med en sovmask som du kan ha över ögonen.

Vill du ha hjälp att skapa ett sovrum där du trivs och kan sova gott? Hör av dig! Vi hjälper dig enkelt och bekvämt helt online. Boka här.

Fler bloggartiklar