Garderob_tips

Sara Olausson, Head of Design på Hemset

Trots att Hemset erbjuder inredningshjälp online som effektiviserar och automatiserar vissa delar av inredningsprocessen så finns det såklart en hel del människor bakom. Sara Olausson är chefsdesigner på Hemset och är en an grundarna av företaget. Men varför startade Hemset egentligen?

Vad skulle du säga är den stora fördelen med Hemset jämfört med traditionell inredningshjälp?

Det som skiljer sig mest är att man kan göra allt online och det är mycket prisvärt, vilket gör tjänsten tillgänglig för många fler. Det är också väldigt enkelt att komma igång och det går snabbt att få ett inredningsförslag. Traditionell heminredningshjälp tar mycket tid även för kunden. Man ska leta upp någon inredare i sitt närområde, boka ett möte när inredaren kan komma hem till en och oftast vet man inte förrän en bit in i processen vad det kommer kosta. Då kan det vara svårt att säga nej, tack. Vi på Hemset har därför ett fast pris på våra inredningstjänster.

Jag ser att behovet för att ha det fint hemma växer, samtidigt som folk är mer medvetna om vad de vill prioritera

Varför tror du det är så populärt med inredningstjänster?

Behovet av att ha det fint hemma växer, samtidigt som folk är mer medvetna om vad de vill prioritera. Att det stressas mycket i dagens samhälle är de flesta överens om, och det blir bara viktigare och viktigare att prioritera vad man väljer att lägga sin tid på, om inte annat så för hälsans skull. Sen tror jag även det blir viktigare för många att känna ett lugn när vi kommer hem, att hemmet får vara en plats där vi kan koppla av och återhämta oss.

Vilka är det som använder tjänsten?

Eftersom vi erbjuder inredningshjälp till ett så pass mycket lägre pris jämfört med traditionella heminredningstjänster kan människor som tidigare inte känt för att lägga pengar på inredningshjälp också göra det nu. Möjligheten att ha det fint och rogivande hemma är nu tillgänglig för många fler. En hel del kunder anlitar oss när de köpt ny bostad eller när de vill göra en liten större förändring hemma.

Ibland kan man känna att man aldrig blir klar med inredningen hemma

Hur ser du på inredningen i ditt eget hem?

Det är en ansträngning att få det helt klart hemma, även för mig som inredare. Ibland kan man känna att man aldrig blir klar med inredningen hemma, och så kände jag också. En dag så bestämde jag bara mig att nu måste jag få till det hemma så jag färdigställde allting på listan. Det kändes så härligt att bocka av punkt för punkt och när jag var klar var det som en tyngd på mina axlar lättade. Det var en så härlig känsla att se mig omkring i mitt "nya" hem.

Vad gör du när du inte jobbar med Hemset?

Utöver Hemset driver jag en stylingfirma som heter Epok interiör, vi är ett starkt team där alla vill hålla en hög kvalité de jobb vi utför. Det gör att vi dagligen ställs inför en utmaning - att göra varje hem unikt. Vi jobbar främst med stylingar inför bostadsförsäljning, men även privata inredningar där vi hjälper folk att få det som dem önskar hemma.

Det är ett fantastiskt roligt jobb då man ser hur mycket mer kunderna trivs i sina hem efteråt och att det kan bli sån stor skillnad på att lägga krut på sitt hem. Sedan just kombinationen av Hemset och Epok ger mig väldigt mycket idéer av vad som är möjligt inom inredning.

“Jag ser det mer som att vi förbättrar en befintlig bransch genom att använda oss av digitala verktyg och en ny approach.”

Kommer Hemset revolutionera inredningsbranschen?

Jag ser det mer som att vi förbättrar en befintlig bransch genom att använda oss av digitala verktyg och en ny approach. Vi gör helt enkelt inredningshjälp tillgängligt för fler människor. Hemset är ett alternativ och komplement till traditionella inredningstjänster. En del föredrar att ha det personliga mötet med inredaren medan vissa inte har det behovet. Beställer du redan mat online så är steget inte så långt att boka inredningshjälp via datorn eller mobilen.

Fler bloggartiklar