Garderob_tips

Så skapar du höstmys hemma

Hösten är här med allt vad det innebär. Efter en tid med ovanligt mycket tid utomhus känns det kanske extra härligt att kunna umgås och göra saker tillsammans inomhus i större utsträckning. Så varför inte ge lite extra omsorg till hemmet denna höst? Här kommer några tips på hur du enkelt kan ska höstmys hemma.

Maxa höstkänslan och bind ihop inredningen genom att hålla dig till en höstig färgpalett. Välj eller blanda mörka och dovt gröna färger, bruna nyanser, lila toner och rostiga färger. Leta fram ett par bilder med färger och en höstig känsla som du tycker om och ta med dig de bilderna när du går jakt efter saker att inreda med för att skapa höstkänsla hemma hos dig. Men innan du ger dig ut och köper nytt, kolla vad du redan har hemma. Kanske finns det något du stoppat undan och glömt bort sedan förra hösten?

Ljusstakar och ljuskoppar

Något som verkligen skapar höststämning är levande ljus. På loppisar och i secondhand-butiker brukar det finnas massor av fina ljusstakar och ljuskoppar till en billig peng. Det är oftast bara att diska eller putsa dem så blir de som nya igen! Genom att handla begagnat så kan du dessutom ösa på med fler stakar och koppar och skapa en personlig samling utan att påverka klimatet.

Fårskinn och plädar

Hur mysigt är det inte att krypa upp på ett värmande fårskinn eller att bädda in sig i en varm och härlig filt. Satsa på ett riktigt fint fårskinn och en pläd i ull som du kommer ha glädje av flera år framöver. Eller varför inte både och? Fårskinn håller sig väldigt fina över tid så välj med omsorg och kanske kan det därför vara värt att lägga några extra slantar. Kolla gärna om det finns någon lokal producent du kan gynna. En pläd eller filt får gärna vara i naturmaterial som ull eller (återvunnen) bomull. Textilier är något vi behöver konsumera med eftertanke.

Natur och keramik

Ta in fina kvistar och sätt dem i en robust vas i keramik. Se dig omkring i naturen, vad finns det för kvistar som du gillar? Även vissna kvistar kan vara väldigt vackra. Vallmo är ett exempel på en blomma som lämnar en vacker frökapsel efter sig. Vaser kan man också enkelt hitta på loppis och i second hand-butiker. Gillar du formen på vasen men inte färgen så kan du enkelt måla den med bikarbonatfärg. Tips på hur du målar med bikarbonatfärg finns här.

Vi kan hjälpa dig

Känner du att det är svårt att få till färgerna eller den höstiga känslan hemma så hjälper vi dig gärna. Med tjänsten Tips & Råd får du just tips och råd på hur du kan piffa till hemmet denna höst. Här kan du läsa mer om våra tjänster.

Fler bloggartiklar