Garderob_tips

Möblera ett nytt hem

Ett nytt boende betyder ofta ett helt nytt sätt att möblera och inreda. Hur skulle det kännas att kunna se vilken möblering som passar bäst i det nya långt innan flytten är planerad? Om du flyttar till något större behövs kanske nya möbler och går flytten till en mindre boende så finns det sannolikt ett överflöd både möbler och annan inredning. Var smart och planera möblering och inredning i det nya hemmet redan innan det är dags för själva flytten.

Använd planskissen

I de allra flesta fall finns en planskiss över det nya boendet, den räcker ofta som underlag för att börja inreda och planera vilka möbler som ska flyttas med. För att få en känsla för hur ytan kan utnyttjas kan man använda pappersmallar för de stor möblerna och placera ut dem på planskissen. Vad ska flyttas med, vad passar inte längre in och vad behöver köpas?

Tänk hållbart

Genom att tänka igenom och planera inredningen och möbleringen innan flytten kan du undvika stressade impulsköp och sannolikheten ökar att du köper något som är hållbart över tid. Du har också tid att spana in om det du vill ha finns på andrahandsmarknaden och kan på så vis spara både pengar och jordens resurser. 

Planera inköpen

När du vet vad som ska flytta med till det nya boendet kan du både sälja av det som inte ska flytta med och planera de nya inköpen i god tid inför flytten. En del möbler har lång leveranstid och genom att beställa dem innan flytten kan du komma i ordning i det nya hemmet mycket snabbare.

Vi hjälper dig visualisera det nya hemmet

Vill du ha hjälp att planera och visualisera möblering och inredning i ditt nya boende samt få hjälp att hitta möbler som passar både din stil och den funktion du vill ha så finns Hemset här för dig. Här finns mer info om våra tjänster.

Lycka till med flytten! /Team Hemset

Fler bloggartiklar