Garderob_tips

Keep week - inred hållbart

Vi vet både att kläder och inredning har stor påverkan på miljön men ändå fortsätter vi konsumera i samma takt. Varför? Visst har det kommit nya och bättre material men den första frågan man bör ställa sig innan man köper något nytt är om man verkligen behöver det eller om det mer handlar om “villhöver”. Vi vill hjälpa dig inreda hållbart, att bli bättre på att använda det du redan har, ge nytt liv åt gamla saker och hitta andra klimatsmarta lösningar till hemmet. Vi vill att du ska känna dig nöjd med ditt hem utan att ständigt behöva förändra, förnya och förbättra, och när det finns behov av att uppdatera någon del av hemmet kan du göra det genom att ta medvetna beslut och använda din kreativitet. "Hållbarhet är att tillgodose sina behov utan att det sker på bekostnad av planeten eller andra människor” - Maria Soxbo. Det är ett väldigt tydligt och bra sätt att se på hållbarhet. Det handlar inte om att avstå från allt man gillar och sånt man behöver. Det handlar om att göra smarta val och se nya möjligheter. 

"Hållbarhet är att tillgodose sina behov utan att det sker på bekostnad av planeten eller andra människor” - Maria Soxbo

Som inredare har vi ett ansvar att ge tips, råd och förslag som gör det enkelt för dig att välja det hållbara alternativet. Det kräver lite mer av oss och av dig som kund, men vi tycker att det är värt det. Denna veckan gör vi en extra insats och utmanar oss själva genom att hjälpa dig förnya och förbättra ditt hem endast genom kreativa lösningar istället för att föreslå nya inköp.

Vill du vara med på utmaningen så använder du koden KEEP10. Den ger dig 10% rabatt på alla våra tjänster. I dessa uppdrag kommer vi inte föreslå några nya inköp utan ger förslag på hur du kan använda det du redan har. Hur du kan anpassa och förnya möbler och inredningsdetaljer och ändå uppnå det resultat du är ute efter.

ps. Maria delar med sig av mängder med tips och tankeväckande innehåll. Hon är journalisten som har jobbat med både mode och inredning men har nu fullt fokus på hållbarhet och inspirerar, utbildar oss om hur vi kan leva mer hållbart. Följ henne om du inte redan gör det!

Fler bloggartiklar