Garderob_tips

Ett tryggt hem där du kan vila

Ett hem, vad är egentligen det? I grund och botten är det ett grundläggande behov, tak över huvudet, som ger oss trygghet. Och trygghet behöver vi verkligen i dessa tider. För de flesta av oss är detta en självklarhet. Men vad är det som gör att ett hem känns trivsamt, en plats där vi kan vila och känna oss just trygga?

Hemmet är förhoppningsvis en plats där du kan vila, vara precis så som du är, utan fasad och utan att försöka passa in. Att vila betyder inte nödvändigtvis att sova eller ligga på soffan och kolla på Netflix. Vila handlar snarare om att släppa på krav och prestation och bara vara.

Men för att kunna vila behöver vi ofta först strukturera vår tillvaro. Många vill ha det fint runt omkring sig och ordning och reda med var sak på sin plats. Sen kan vi vila. Tyvärr betyder det ofta att den där vilan aldrig riktigt blir av. Därför behöver vi göra det lätt för oss. Se till att vi har ett hem som är enkelt att ha ordning i och som ger en lugn och skön känsla med minsta möjliga ansträngning.

Ett hem idag ska inte bara vara praktiskt och ge oss den grundläggande tryggheten med tak över huvudet. Ditt hem speglar även din personlighet och faktum är att ett personligt utformat hem kan gör att du trivs bättre och därmed även känner dig mer tillfreds med tillvaron. Ditt hem behöver inte se ut på ett visst sätt (som i inredningstidningarna eller på inredningskonton på Instagram) för att du ska trivas. Men det finns en anledning till att många tilltalas av den känsla som vackra bilder på ett hem ger. Det skapar en härliga känslan av lugn och trygghet.

På vilket sätt skapar ditt hem trygghet för dig?

Fler bloggartiklar