Garderob_tips

5 tips för nystart i hemmet

Hur står det till där hemma? Har du lagt mer eller kanske mindre tid och energi på att ha det mysigt nu när vi spenderat mer tid hemma? Eller har tiden och energin gått till annat så behövt fixat och roddas med? I så fall kanske det kan vara läge för en nystart i hemmet. Vi kan hjälpa dig!

Det är helt naturligt att känna motstånd innan man sätter igång med ett nytt projekt där hemma för det finns en risk att det blir lite rörigt under tiden. Men, eyes on the price! Fokusera på hur bra det kommer bli och hur nöjd du kommer känna dig när det är klart! För att komma igång med en nystart där hemma får du här 5 tips på sånt du kan börja med redan idag.

Se över växterna

Glöm inte bort växterna inomhus bara för att det är sommar. Ta bort vissna blad och blommor. Plantera om de som behöver mer utrymme och ge resten lite extra näring Flytta växterna så alla får det ljus de behöver för att trivas och växa. Byt ut eller måla om dina krukor. Spana in Ekotipsets bikarbonatfärg, med den kan du använda gamla färgslattar och skapa en matt fin färg som fäster bra på alla underlag.

Måla om

Ny färg skapar snabbt stor förändring! Det behöver alltså inte vara ett stort projekt som att måla om ett helt rum (om du inte vill alltså). Det räcker bra med något mindre projekt som att måla en fondvägg eller att måla om en möbel för att få en ny känsla hemma.

Rensa

Att rensa kan vara en av de aktiviteter som ger störst resultat snabbt. Känslan av att rensa i garderoben, förrådet, köksskåpen etc. är så härlig. Det blir inte bara fint och organiserat, när man är klar vet man också exakt vad man har och var allt finns. I varje hem finns det minst ett rum, en garderob eller i alla fall en låda som behöver gås igenom med jämna mellanrum. Kom ihåg att återvinna så mycket som möjligt och skänk gärna det som någon annan kan ha nytta av.

Möblera om

Du har säkert något rum eller någon del av ditt hem är svår att få till, som känns rörig, tråkig eller till och med outnyttjad. Testa att flytta runt möblerna du redan har för att se om de kan passa bättre på någon annan plats. Ofta kan en mindre förändring göra stor skillnad.

Förnya med textil

Att man kan förnya med textilier är väl ingen nyhet? De flesta vet nog vid det här laget att textilier är ett bra sätt att förnya i hemmet. Det kan räcka med att byta ut en filt, en matta eller kuddöverdragen i soffan för att skapa en helt ny känsla i rummet. Du kan hitta riktigt mycket fina och unika textilier på olika loppisar.

När du behöver hjälp

Om du fastnar i något av dina inredningsprojekt eller vill ha hjälp att komma igång så finns vi på Hemset här för dig. Vi hjälper till med allt från färgsättning och möblering av ditt rum till exakt vilka produkter som passar hemma hos dig enligt den stil du vill ha och den budget du är beredd att investera. Vi hjälper dig med det du behöver för att få det hem du längtar efter.


Fler bloggartiklar