Garderob_tips

5 konkreta tips på hur du kan förnya hemma med enkla medel

Av olika anledningar känner vi människor då och då behov av förändring och förnyelse. Ett nytt år är ofta en sådan tid, och kanske känner du lite extra mycket för en uppdatering i hemmet just i år. Vi har bett vår inredare Catharina att ge sina bästa tips för hur du med små medel kan skapa en känsla av förändring i hemmet.

1. Släpp in ljuset

Börja med att se över dina fönster, och inte bara genom att putsa dem. Hur ligger det till med gardiner? Behöver du några gardiner och i så fall vilket syfte har de? Om du vill ha eller behöver gardiner, fundera på var de ska sitta. Högt och brett är bra ledord när du ska sätta upp gardiner.

2. Möblera om 

Du kan ganska enkelt förnya genom att flytta runt de saker du redan har. Se dig omkring. Vad tänker du om de möbler som finns där? Vilka gillar du och vilka gillar du inte (längre)? Det du fortfarande tycker om kanske kan målas om, eller få nytt liv på någon annan plats? Och det du inte gillar längre kan du kanske sälja eller skänka.

3. Textilier

Ett klassiskt knep är att förnya genom att byta textilier som t.ex. kuddfodral och filtar. Det kan ge en helt ny känsla till rummet. Vårens stora färger är fortsatt jordnära men det smyger sig även in accentfärger som lila, mintgrönt och ljusblått som komplement till den naturliga färgskalan. 

4. Rensa

Gå igenom skåp, lådor, hyllor och garderober och rensa ut det du inte längre gillar eller använder. Det skapar en känsla av luftighet, ger bättre översikt och ger utrymme för dina favoritsaker att verkligen komma till sin rätt. Less is more gäller här. Att använda tre kategorier är ett gammalt beprövat knep. Spara, skänka/sälja eller kasta. 

5. Gruppera 

Samla ihop de inredningsdetaljer du gillar mest och gör vackra stilleben. Genom att håll ihop och gruppera sakerna hamnar de i fokus det blir mindre plottrigt. Detta tips gäller även för dina växter. Skapa små oaser av dina krukväxter för en grön och lummig känsla även inomhus.


Fler bloggartiklar