Garderob_tips

3 tips till sovrummet

Snart är det dags att ställa om klockan till vintertid ännu en gång och då får vi ju en hel timme till i sängen. Då vill man ju se till att ha en riktigt skön säng och ett härligt sovrum att spendera den där extra timmen i. Sovrummet är det sista vi ser innan vi somnar och det första vi ser när vi vaknar och vi spenderar sannolikt flest antal timmar i det rummet. Trots det är sovrummet ganska ofta lite bortglömt när det gäller inredning. Kanske för att många tror att det inte finns så mycket mer att göra än att ställa in sängen och se till att det finns bra förvaring. 

Anpassa efter sovrummets storlek

Det finns faktiskt en hel del sätt att inreda sovrummet på som kan har stor betydelse för hur trivsamt du tycker att sovrummet är. Storleken på rummet har stor betydelse för hur mycket “inredning” som får plats men även ett litet sovrum kan piffas till med små enkla medel. I ett mindre sovrum är det bra att satsa på ett mindre antal men större inredningsdetaljer så att rummet inte upplevs plottrigt. Ett större sovrum kan man istället gruppera olika inredningsdetaljer som gör att blicken fastnar på flera olika platser i rummet.

Flera olika sorters belysning

Självklart är belysning viktigt i alla rum med kanske är det ändå lite extra viktigt i just sovrummet. Utöver den obligatoriska taklampan (även kallad allmänbelysning eller städbelysning) behövs extra belysning i form av sänglampor, en fönsterlampa eller  kanske en fin ljusslinga. Gillar du att läsa en bok i sängen så är en läslampa med riktad belysning ett måste.

Skapa ett rum att varva ner i

Sovrummet är en plats för vila. Därför bör det vara ett rum som känns lugnt och harmoniskt. Helst ska det inte finnas någon TV eller annan teknik i sovrummet. Skapa istället en plats där du kan ge dig själv lite extra omsorg. Kanske du kan ha dina favoritprodukter fint uppställda på nattduksbordet och ha dem inom räckhåll för att ge dig själv en riktigt bra avslutning på dagen och förhoppningsvis en god natts sömn.


Fler bloggartiklar