Inred den lilla lägenheten kvadratsmart

Hur inreder jag en etta kvadratsmart? Kanske är du en av de lyckliga blivande studenterna som kommit in på drömutbildningen eller så bor du redan på liten yta och ställer dig den frågan. Studentlägenheter är oftast inte stora, men vem behöver många kvadrat när man kan inreda smart?

Här ger Hemset fyra tips på hur du ska tänka för att få ut det mesta ur din etta!

 1. Det sociala lilla köket
  I ett litet kök kan det ändå vara trevligt att välja ett bord med plats för fyra stolar. Genom att välja ett ca 110 cm brett bord får du plats med 4 st stolar utan att bordet tar för mycket plats.
 2. Använd väggarna istället för golvet
  Sätt upp saker på väggarna. Detta skapar mer golvyta vilket gör att golvet känns större. Utnyttja även väggarna på höjden för förvaring i små utrymmen.
 3. Fejka större fönster
  Med hjälp av snygga gardinlängder kan du lura ögat och få fönstret att se större ut. Häng alltid gardinerna så nära taket och även så långt åt sidorna som möjligt istället för precis runt fönstrena. Då får du ett fönster som ser både högre och bredare ut.
 4. Förvara under sängen
  I små utrymmen är det smart att höja upp sängen för att kunna utnyttja utrymmet under till förvaring. Det är även smart att koppla ihop sängen med exempelvis en garderob eller ett skrivbord (se bilden).