Hemmabjudning har aldrig varit enklare

Att ha en bjudning hemma kan kännas både stressande och trevligt. Många kanske drar sig för att bjuda hem sina vänner för att man har lite för mycket att stå i på jobbet eller att man helt enkelt inte har fantasin för att laga maten själv. Att istället få någon som kommer hem till en, med färdig mat, redo att serveras är en lyx som vi tror kommer blir mer populärt.

Astrid Hägerdal, tidigare trainee och projektledare hos HM driver en hemma restaurang och blogg där hon har vågat ta steget och göra vad hon faktiskt trivs med, gå sin egen väg och inte följa normen. Hennes koncept bygger på att hon bjuder hem okänt folk till hennes hemmarestaurang där hon lagar middag och bjuder på sin goda mat och trevliga sällskap.

Vi tyckte det lät som en fantastisk idé och bjöd hem hennes hemmarestaurang till oss för att kunna umgås, lära känna Astrid och hennes kille Johan och göra något utanför vårt dagliga arbete med Hemset. Ingen av oss hade direkt tid att laga middag, inte ens tid till att införskaffa vin så en annan vän som vi bjöd in, Petter, fick gå ärendet till systembolaget.

"Ingen av oss hade direkt tid att laga middag inte ens tid till att införskaffa vin så en annan vän som vi bjöd in, Petter, fick gå ärendet till systembolaget."

Astrid som är van att laga mat hade förberett det mesta och till vår glädje serverades maten en kvart efter sammankomsten. Dukningen hann vi i alla fall med så alla kunde sätta sig vid ett dukat bord lagom för fem. Hade vi varit fler hade det också gått bra eftersom matplatsen var anpassad för flera gäster med både iläggsskivor och gott om plats i rummet.

Menyn bestod av asiatiska fiskbiffar med ingefära, limemarinerad röd- och fänkålssallad, korianderslungad potatis och syrlig sås med chili med efterföljande cheescake. Konceptet var klockrent där alla kunde njuta av kvällen, ingen behövde stressa runt för att göra alla nöjda.

Det behövs inte så mycket mer för att samlas och ses en vardag med god mat, dryck och vänner. Det du behöver är bara

  • Goda vänner som antingen är bra på att laga mat (annars går det utmärkt att hyra in någon som är det)
  • En kompis som har tid över till att ordna med dryck
  • Ett hem med en matplats för minst 5-6 personer
  • Ljusstakar
  • En soffa för att vila maten i.

Svårare än så behöver inte det vara!

/Hemset